Rushig vecka

I mitt tycke har veckan varit rushig. Dottern från Tyskland har varit hemma på besök. Hennes lag hade en hel vecka ledigt så förra söndagen kom hon hem. Söndagkväll och måndaqgkväll hade vi middag här för barn och barnbarn. Alla kunde inte komma samtidigt. Klart att hon vill träffa syskonen och deras familjer. Sen var det så precis att vi hade skrivarkurs samma vecka. Så tisdag onsdag och torsdag åkte jag till Lövstabruk. Men då var ändå dottern i Örebro för att träffa sina kompisar. Men som sagt var, full fart har det varit.
För en timme sen åkte hon iväg igen. Tog tåget till Arlanda och skulle flyga därifrån 15.40. Hoppas att tåg och flyg funkar idag. Det har ju varit en del inställda tåg och flyg tack vare snövädret som drabbat landet.
Just nu kan inte vädret bestämma sig. Ena minuten skiner solen och jag blir sugen att gå ut på en promenad, men nästa gång jag ser ut genom fönstret då snöar det och blåser. Inte särskilt lockande. Dessutom funderar jag på om jag ska gå på volleybollmatch i kväll. Jag ska i alla fall inte jobba den här gången.
Skriva skulle jag också vilja göra. Har ett nytt kapitel, men behöver skriva mera. Snart är det dags att jobba igen, och då blir det svårare att komma igång. Jag går ju och väntar på uppgifter från Riksarkivet i Östersund rörande mordet i Harrsjön, som spelar en viss roll i min berättelse. Vore ju förargligt om jag skrev en massa fel, som jag sen måste rätta till.
Nu när jag tittar ut så är det vitt i luften igen. Nej, det blir nog ingen promenad ändå.

Tål att tänka på

Ja, nu har jag fått en del att fundera över. Som om jag inte hade det förut. Idag har jag bestämt att vi (= Förlaget och jag) ska trycka upp fler böcker. En andra upplaga! Det låter nåt minsann. Och det är det också. Men problemet är ju att jag måste jobba mera med reklam, lansering och försäljning av min bok. Det låter så klart som ett angenämt problem, och det är det också. Det jobbiga är att jag finns i Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens klor. Bildligt talat. Jag ska börja i Lövstabruk åt några föreningar när min sjukskrivning upphört. Det blir säkert både roligt och intressant. Men - hur kombinerar jag det med att turnera i Norrland och presentera min bok? Som ni förstår så tål det att tänka på.
Från det ena till det andra, så kan jag berätta att det snöar här. Ganska mycket just nu. Som om vi inte har tillräckligt med snö redan. Jag är i alla fall nöjd.
I morgon har vi bestämt att åka och hälsa på min mamma. Det var ett tag sen, och nästa helg kommer vår yngsta dotter hem, så då passar det inte att åka. Hoppas vädret blir bättre till i morgon, jag tycker inte om att åka bil i snöväder.
I morgon ska jag dessutom skicka iväg 10 böcker till förlaget, och 5 st till en kusin. Så visst behövs flera böcker.

Promenad

Nu har jag varit ute på en promenad. Inte särskilt lång måste jag medge, men i alla fall längre än den till affären igår. Det kändes skönt att komma ut och röra på sig lite. Sen operationen har jag bara suttit inne och tittat ut på snö och vinter. Lite darrigt kändes det, men nu är det bara att öka på från dag till dag. Snart är det full fart på mig igen. Det där sista var en lätt överdrift, det har väl inte varit full fart på mig på en massa år. men min vanliga halvfart i alla fall. Den ska jag väl komma upp i. Jag får absolut inte lyfta nåt, bara småsaker, men det är svårt att komma ihåg. Mycket gör man reflexartat, dvs utan att tänka efter. Men hittills har det funkat.

Nu ska jag samla lite mod och ringa för att säga ifrån mina ledsagningar. Läkaren sa att jag absolut ska sluta med sånt som är tungt, om jag vill att operationsresultatet ska vara. Men det känns ändå svårt att säga ifrån.
Efter lunch har jag dessutom tänkt att jag ska ringa och försöka ta reda på uppgifter om "Harrsjömordet" som spelar en viss roll i min berättelse. Hoppas jag kan få hjälp med att ta fram uppgifter. Om jag bara diktar så kommer säkert någon att höra av sig. Nån som vet bättre. Och så vill jag komma vidare i Sigridboken.

RSS 2.0