Snö

Det snöar. Verkligen. Det bara snöar hela tiden, vräker ner. Snön är lätt och fin, det är ju minus 10 grader. Lägger sig över allting. Fönsterblecken är fulla, ett par decimeter snö upp över fönstren. Allting ligger inbäddat i snö. Vår bil har säkert 3 - 4 decimeter på taket. Visst, det är vackert, men nästan otäckt tycker jag. Man får en känsla av att det bara kommer att fortsätta och dränka allt liv.
Dessutom tycker jag att det är så otäckt att delar av min familj är ute och åker bil i det här vädret. Jag är alltid rädd för att något ska hända dem. Antagligen är det min livliga fantasi som gör det. Lika bra som det är när man ska skriva, lika hemskt är det i vanliga livet med denna fantasi. Helst skulle jag vilja samla ihop dem alla inom samma väggar och tvinga dem kvar där, så jag skulle ha full koll på dem.
För varje gång jag tittar ut så snöar det ännu värre. Jag kan inte hjälpa att jag jämför med Gävle i december 1998. Tänk om det blir så. Skönt att jag slipper ut och köra i alla fall. Men min man är ute med taxin, han är reserv idag. Dessutom är en dotter och ena sonens tjej ute och åker med två av barnen. Så visst är jag orolig.

Hemma igen

Sen två dagar är jag nu hemma igen. Det känns skönt. Inte för att det gick nån nöd på mig där på sjukhuset. Tvärtom. Jag hade det bra där, blev så uppassad man kan bli. Dessutom kunde jag koppla av. Så JA, jag lyckades skriva ett och ett halvt kapitel medan jag var där. Det är faktiskt svårare att få nåt uträttat här hemma. Brist på diciplin är nog en del av sanningen.
Hur jag mår? Jotack jag börjar hämta mig, men är fortfarande ganska darrig. Däremot har jag inte särskilt ont, vilket är skönt förståss. Men jag har tabletter som jag tar ibland. Jag som inte gillar mediciner. Och jag får absolut inte lyfta någonting. Det gäller speciellt de två första veckorna efter operationen. Men jag blir nog sjukskriven sex veckor, sa läkaren. Så min plan är att skriva en hel massa under den tiden. Få se hur det lyckas. Jag får väl skärpa till mig och verkligen sätta igång.

Från det ena till det andra. Just nu ser jag en grupp filmare utanför på andra sidan gatan. Jag tror ju inte att de är ute efter mig, rättare sag , jag vet att de inte är det. Så känd har jag inte blivit - än. Men det är ändå kul att det pågår någonting i lilla lugna Tierp. Det verkar vara barn och pulkor inblandade, och mikrofoner.

För övrigt är det vinterväder, molnigt, lätt snöfall och minus 9 grader. En underbar vinter helt enkelt. Ungefär som min barndoms vintrar i Härjedalen.


Det börjar dra ihop sig....

Ja, nu är det redan söndag och i morgon ska jag in på sjukhuset. Sista dagarna har verkligen gått fort. Igår t ex var jag barnvakt åt Moa och Linnea. Deras föräldrar skulle åka till stan med kompisar, äta och gå på bio. Verkligen väl unnt. Det är inte ofta som de kommer ut på någonting och är barnfria. Jag gruvade mig lite i förväg, lilla Moa är så blyg och mammig. Men det gick faktiskt riktigt bra. Hon skrek bara lite när jag skulle ta upp henne, och när hon åt gröt. Men då var det säkert för att det inte gick snabbt nog.
Idag var vi hem till dem igen. För att fira vår äldste son, som eg fyller år i morgon. Men då är ju jag på sjukhuset, och alla jobbar dessutom, så det passade bra att fika tillsammans idag. Egentligen föddas han kl 3.56 på morgonen. Men den tiden vill ingen fira.
Jag får antagligen gå upp ungefär den tiden i morgon, för 5.40 ska jag hämtas av sjuktaxi. Visserligen får jag inte äta nån frukost, men titta i tidningen vill jag i alla fall göra innan jag ska iväg. Och så ska jag duscha förståss.
Snart ska jag iväg till volleybollen där jag lovat hjälpa till i cafeterian. Som vanligt har jag svårt att säga ifrån. Men det kan ju vara bra att ha nåt att göra utom att oroa sig för morgondagen.
Jag har redan packat i block och pennor, hoppas på att kunna skriva lite medan jag är där.
Få se hur det blir, jag kanske inte orkar göra ett dyft. Det vet man inte. Nån bok ska jag också ta med för att ha nåt att läsa, och sudoku-boken som jag har. Vet ju inte hur länge jag får ligga kvar.

Inskrivning

Det är vad jag sysslat med idag. Jag har blivit inskriven på avdelning vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Lite underligt känns det. Att skriva in sig, och sen åka hem igen och komma tillbaka först nästa måndag. Då ska jag nämnligen opereras. Men så går det till nuförtiden. Det ska i alla fall bli skönt att äntligen få det här gjort. Jag har nämnligen väntat några år. Det är inte någon bröstförstoring eller nåt sånt må ni tro. Nejdå inte alls. Fast det är modernt och inne med sådana ingrepp. Men jag är ju inte någon inne-människa. Tvärtom så är jag väldigt ute. Och det bryr jag mig inte ens om. Jag kommer förmodligen att bli sjukskriven några veckor. Och tänk att det tycker jag ska bli skönt. Min förhoppning är att jag ska kunna sitta och skriva framöver. Om jag inte behöver jobba alls på ett tag så kanske det går bättre att komma igång med skrivandet igen. Den som lever får se....

RSS 2.0