Var det jag....

Var det verkligen jag som klagade på regn och kallt väder??? Underligt. Nu vill jag snarare klaga på att det är alldeles för varmt!! Det är full fart på badet varenda dag. Jobbigt!! Jag är helt slut i ryggen, förresten i huvud axlar knä och tå....När kvällen kommer och arbetsdagen vid badet är slut, är jag också slut. Jag börjar nog bli för gammal för sånt här. Fast lite positivt är det också. Dagarna går så fort och jag träffar verkligen mycket trevligt folk. Dessutom är det bra för volleybollklubben, och kommunen också. Det blir definitivt bättre intäkter när det är vackert väder.

Det som är lite negativt (förutom alla mina krämpor) är ju att jag inte har tid att skriva ett enda ord just nu. Men det kommer väl andra tider, med regn och rusk igen. Nu är det i alla falll fredagkväll och jag har två lediga dagar framför mig. Nåja, lediga och lediga, jag behöver städa och tvätta och ska dessutom vara barnvakt till två småttingar i morgon em, kväll och natt. Min dotter ska ha trettioårskalas för alla kompisar.
 
I frågan om min bok, så är visst allt fixat och klart nu, så den ska iväg till tryckeriet. Undrar just hur lång tid det tar? Jag ser verkligen fram emot att hålla boken i min hand, så jag känner att det är på riktigt. Sen kommer de verkliga problemen - nämnligen att försöka sälja boken. Att göra reklam för mig själv och min berättelse blir nog inte så lätt. Jag kan se hur jag blir sittande här i lägenheten, fullkomligt dränkt i böcker som ingen vill ha....
Nej, usch nu får jag inte vara så där negativ igen. Jag har ju lovat att bli mera positiv.

30-årskalas

Ikväll har jag varit på 30-årskalas. Den äldsta av mina döttrar fyllde år idag. Och som vanligt när det gäller mina barn så kan jag inte fatta att det är sant, att de är så gamla. Att det är så länge sen jag fick dem. Visserligen bara till låns, men i alla fall. Nu har hon man och två barn, jag som knappt fattat att hon är vuxen än. Men jag antar att det känns så för alla föräldrar. Man hänger inte riktigt med i svängarna.
Som vanligt så var det jättekul att träffas allihopa, speciellt småttingarna förståss. Linnea, Julie, Jonna och Maximilian. Han är ensam pojke än så länge, få se vad nästa barn blir. I slutet av juli ska Mattias och Beas lilla barn födas och Linnea ska bli storasyster. Det är verkligen full fart på våra träffar med så många små barn.

Vi fick så klart god mat och dryck. Kaffe och tårta efteråt, så mumsigt alltihop. I morgon ska dottern och hennes man på bröllop, och jag ska vara barnvakt till Julie och Jonna. Undrar hur det går att ha hand om båda två, det har jag inte gjort förut. Det är ju några år sen jag var fyrabarnsmor. Det blir säkert lite ovant kan jag tro. Få se om jag ska vara i deras hem, eller ta hem dem till oss. Nackdelen med det första alternativet är väl att föräldrarna inte kan sova ut, men då kan ju jag göra det. Nackdelen med det senare alternativet är väl att jag inte får sova som jag vill och barnen kanske blir oroligare när de ska sova borta. Speciellt lillan som bara är 6 månader. Vi får väl pratas vid i morgon och bestämma hur det blir.

I övrigt så har jag nu skickat in alla uppgifter som ska vara med i boken. Bokpresentation, författarporträtt och en kort presentation av mig, dvs baksidestexten. Så nu ska det hela sändas till tryckeriet. Det ska verkligen bli spännande att se den färdiga boken. Tänk att hålla den i handen och veta att det här är min egen bok, den har jag åstadkommit. Men sen återstår ju allt arbete med att presentera boken, och så klart försöka sälja den. Jag är ju inte precis nån försäljare. Men den dagen den sorgen.

Regn

Det är definitivt den rubrik som passar bäst. REGN! Hur mycket som helst. Varje dag REGN! Gissa om det är roligt att arbeta på ett utomhusbad just nu. Rätt gissat. Det känns rätt så värdelöst. Vi har kanske 5 - 6 besökare på en dag. I och för sig var skolan där under de två veckor som gått. Tvångskommenderade elever kan man tänka. Ingen badar väl frivilligt när det är ca 10 grader i luften, samt blåst och regn. Nu måste det bli bättre väder. Det kan ju inte bli sämre. Snö då i så fall.

För övrigt så har jag nu skickat de sista grejerna till min bok. En presentation av boken, en av författaren, samt ett foto, som min dotter hjälpte mig att maila iväg. Dessutom gjorde jag som alla stora författare, skickade med ett tack som jag vill ha med i boken. Det låter nåt va? Stora författare!

Idag är det lördag och jag ska vara ledig från badet, men jag måste dit och öppna och visa killarna som ska jobba, hur det ska vara. Hoppas att jag slipper åka dit och stänga med. Få se. Jag vet inte än vem som kommer i morgon söndag. Så lite sur är jag.

Jag ska prata med min sons tjej, kanske ska jag följa med henne till stan. Om vi håller oss inne i affärerna ska vi väl slippa bli blöta.


Ledig fredag?

Idag har jag ledig dag, fast det bara är fredag. Känns lite lyxigt ska jag säga. Men jag är förståss barnvakt hela helgen. Så jag får se hur ledigt det blir. Jag ska ha hand om Julie 3 år, medan hennes föräldrar är på Gotland och firar en kompis 30-årsdag. Jag har varit till dagis och lämnat tjejen, hon ska hämtas igen kl 2. Sen får vi se hur det går. Jag misstänker att hon kommer att styra mig hela helgen, i stället för tvärtom. Lite ovant blir det förståss, det var länge sen jag hade barn. Men Julie är förståss världens gulligaste. Det är. överraskande nog, alla mina barnbarn.

Jag har nyss varit till banken med pengarna som flutit in till badet i veckan. Skönt att få sånt fixat. Något badväder är det verkligen inte, så jag antar att den som jobbar har det ganska lugnt, för att inte säga långtråkigt. Men det kan ju inte vara värre än igår. Då var det störtregn och nordanvind och under 10 grader. Jag tror att det var den värsta dagen av alla sen volleybollen tog över badet för 3 år sen. Även om det inte kommer några gäster så måste vi ju ha öppet, utifall att.
Det som har varit bra, om man nu kan hitta nåt positivt, är ju att jag har skrivit 2,5 kapitel den här veckan. Bara kladd förståss, så nu ska jag försöka skriva rent dem, i alla fall ett kapitel. Sen får vi se.

Sommarjobb

Det är inte bara ungdomar som har sommarjobb. Jag är ju inte precis nån ungdom, men jag har ett sommarjobb. För tredje året i rad sköter jag om Aspenbadet i Tierp. Vi fick även i år en kalasstart. Riktigt fint väder - i 3 dagar. Jag får verkligen hoppas att det blir fler solskensdagar. Annars blir det långsamt ska jag säga. Men inget ont som inte har nåt gott med sig. Både igår och idag har jag skrivit. Faktiskt kapitel 6 och 7 i fortsättningen av berättelsen om Sigrid.
Det känns riktigt roligt att vara igång igen. Och då menar jag både med jobbet och med skrivandet. Det som jag däremot inte har börjat med än är att simma varje morgon. Skolan är där redan kl 8 varje morgon just nu, och tidigare än så vill jag inte åka dit. Jag är ju lite pjoltig på så sätt att jag helst vill vara ensam när jag simmar. Dels för att jag inte vill visa mig i baddräkt, men även för att jag gillar att ha lugnt omkring mig, så jag kan tänka i fred.

Till helgen ska jag vara barnvakt till ett av mina barnbarn 3-åriga Julie. Det ska bli riktigt roligt. Kanske jobbigt också, men mest roligt tror jag. Hoppas att hon tycker det samma. Hon kommer hit tidigt på fredagmorgon, sen ska jag lägga henne hemma hos dem på söndagkväll. Däremellan ska vi ha en trevlig helg hoppas jag. Fast jag är ju inte så van vid barn nuförtiden. Inte som förr, när jag hade fyra st själv, och jämt var omgiven av barn. Men först ska jag arbeta på badet i morgon också. Hoppas att vädret blir någorlunda, men det lät inte så.

RSS 2.0