Dop

Idag har jag varit på dop - igen. Vårt yngsta barnbarn, lilla Hedvig Moa döptes idag i Tierps kyrka. Är det någonting som är stämningsfullt och vackert så är det dop. Om man är pessimistisk för övrigt, så måste man se framåt när man är med på sådana tillställningar. Och tänk så många små barn det var med på dopet. Helt fantastiskt. Vi hade fyra barnbarn och ett bonusbarnbarn där. Dessutom var det säkert 11, 12 ytterligare små barn med. Helt fantastiskt att se dem alla. Det finns hopp om världen med så många ljuvliga små barn.

Eftermiddagen tillbringade jag på volleyboll. Första hemmamatchen för den här säsongen. Jag hade inte nån vidare lust att gå dit, men väl där så var det roligt att träffa alla andra, och spännande att se matchen. Så nu är det igång igen. Och nu är det kväll, och dags att gå isäng. Dagarna går så otroligt fort. Veckorna går fort. Till och med en månad bara svischar förbi. Innan man vet ordet av så är det väl jul. Ack ja....

Fullt upp

Jag har verkligen haft fullt upp nu ett tag. Som alla vet har jag varit på semester till Kreta i 14 dagar. Det var JÄTTE-skönt. Min man och jag hade inte haft ens en gnutta ledighet tillsammans på hela sommaren. Jag jobbade ju på badet hela sommaren. Så vi behövde ha lite tid på tu man hand.
Det som även var bra med ledigheten var att jag kunde skriva. Faktiskt 12-13 kapitel!! Det jag skrev på var fortsättningen på min berättelse om Sigrid. För övrigt var det sol och bad. God mat och dryck, som gällde. Dessutom träffade vi två mycket trevliga par som vi umgicks med. Över huvud taget en riktig topp-semester.

Vi kom hem i torsdagsnatt. Då var det minusgrader och lite snö på marken. Vilken omställning!
fredag packade vi upp, och var barnvakt, för dottern skulle jobba. Lördag var det först begravning kl 12 och sen dop kl 3. Fullt upp den dan alltså. Och söndag var det en hel del förberedelser först på morgonen. Tur att Maria kom och hjälpte till. Vi skulle göra snittar och annan plockmat till mitt länge emotsedda release-party. Klockan halvett for vi iväg med bilen fullpackad med vin, cider, chips, salta pinnar, ölkorv, oliver, ost, snittar av tre olika sorter. dessutom en kartong med böcker förståss. Och jag var stylad så gott det gick. Make-up-ad, med målade naglar och nya kläder. Till och med högklackade skor, som jag knappt kunde gå i.
Klockan 2 började tillställningen, och som tur var så ledde Gittan det hela. Så allt funkade hur bra som helst. Det kom ca 30 personer!! Jätteroligt! Så jag kunde verkligen känna mig nöjd och glad. Dessutom blev jag jättetrött efteråt. Så det är klart att jag var väldigt spänd.

Idag skrev jag ett mail till förlaget och berättade om UNT:s recension som också kom i söndags. Den var jättepositiv. Så svarade de och talade om att de lagt ut den på förstasidan - MEN - förlaget hade nu öppnat den sista boklådan! Tänk er va. Det verkar som den har sålt jättebra. Och så snabbt dessutom. Själv har jag 5 lådor kvar. Men kanske får jag skicka nån till förlaget. Få se hur det blir.
Spännande är det i alla fall.

Hemma igen

Nu är jag tillbaka från 14 dagar på Kreta. Men tro inte att jag har tid att skriva nåt mer. Bara tala om att jag återvänt. Jag kommer förhoppningsvis att uppdatera bloggen i nästa vecka. Så håll ut, mina trogna läsare. (Båda två)

RSS 2.0